Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου - 25η Νοέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

2,5 Χρόνια Λειτουργίας στο νησί της Κω...


  Η Βία κατά των Γυναικών είναι ένα πρόβλημα που διαπερνά όλους τους πολιτισμούς, όλες τις χώρες, όλες τις κοινωνίες ανεξάρτητα από έθιμα ή παραδόσεις, κοινωνική τάξη, μόρφωση, επίπεδο υγείας κλπ. Οι επιπτώσεις της βίας δεν αφορούν μόνο τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα, αφού επηρεάζουν τις οικογένειές τους, τους φίλους τους, την                                                   κοινωνία στο σύνολό της.
Τα τελευταία χρόνια, με την ενίσχυση και των μεταναστευτικών ρευμάτων,  εκατομμύρια  γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο  είναι θύματα μιας νέας μορφής δουλείας και βίας, της εμπορίας για οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση, γνωστής διεθνώς ως «trafficking».
Το Κέντρο  Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω, κάνει έναν απολογισμό και παρουσιάζει κάποια  στοιχεία για την έκταση του φαινομένου στο νησί μας, σε ένα τηλεοπτικό σποτ που προβάλλεται από την Δημοτική τηλεόραση.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής ήταν και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της κάθε γυναίκας, στην προσπάθειά της να απελευθερωθεί από το φαύλο κύκλο της βίας.


                     ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
                                                    ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου